Behandelingen

Algemeen

Bij iedere behandeling wordt uw dier grondig onderzocht en nagekeken. Zo worden de nagels geknipt, de oren gereinigd wanneer nodig, teken en vlooien verwijdert. (deze kosten kunnen worden doorberekend) Op verzoek kunnen de anaal klieren worden gecontroleerd. Als extraatje krijgt uw dier een heerlijk geurtje op.

Knippen/ scheren

Hierbij wordt de hond in ieder gewenst model geknipt of geschoren. Indien uw dier ernstige klitten heeft wordt het dier in overleg geschoren op een kortere lengte, om pijn te voorkomen. Het belang van uw dier staat voorop. Deze techniek wordt vooral toegepast bij Doodles, Poedels, Bichons, Maltezers etc.. Deze dieren worden om de 4 á 12 weken behandeld

Uitdunnen/ effileren

Het dode haar wat eruit geplukt kan worden, wordt eruit gehaald en de rest wordt met een effileerschaar uitgedund en gemodelleerd. Om de hond optimaal in model te zetten wordt er ook gewassen. Deze techniek wordt vooral toegepast bij Spaniëls, Setters en Retrievers. Deze dieren worden om de 4 á 24 weken behandeld. De frequentie hangt erg af van het vachttype en het feit of deze wel of niet gecastreerd is.

Ontwollen

De loszittende onder wol wordt los geblazen na het wassen. Als de hond droog is wordt deze met een slickerborstel / ontwolhark nawerkt. De over behaarde plaatsen worden als het mogelijk is geplukt en eventueel geëffileerd om uw hond er zo mooi mogelijk uit te laten zien volgens de ras standaard of uw wensen. Deze techniek wordt vooral toegepast op Berner Sennen, Herder, New Foundlander ect. Deze dieren worden vooral tijdens de rui periode behandeld om de 3 á 6 maanden. Gecastreerde dieren ontwikkelen meer vacht.

Plukken/ strippen

Het dode haar wordt met de hand verwijderd. Gebeurt dit niet, dan kan het dode haar jeuk veroorzaken.

Drie tot vier keer per jaar wordt de bovenvacht geplukt. Er ontstaat een 3 delige vacht van wollige ondervacht, korte ruwe vacht en een lange ruwe vacht. Bij het Strippen wordt de lange ruwe vacht verwijderd waardoor de korte ruwe vacht blijft staan. Zo blijft hij zijn ruige ruwharige uiterlijk het hele jaar door behouden! Deze techniek wordt vooral toegepast bij de Cairn Terrier, West Highland White Terrier, Fox Terrier, Dashond ruw haar ect. Deze dieren worden om de 12 á 16 weken behandeld afhankelijk van de rijpheid van de vacht en de wens van de eigenaar.

Nagels Knippen

Wanneer de nagels te lang zijn, moeten ze op de juiste lengte geknipt en gevijld worden zodat de juiste voetstand behouden blijft. Wij zijn hierin gespecialiseerd zodat de nagels bij iedere keer dat u met uw huisdier komt, gecontroleerd en eventueel behandeld worden.

Oor reiniging

Bij langharige honden is het vaak nodig het overvloedige haar uit de gehoorgang te plukken. Wanneer dit niet gebeurd, kan oorsmeer de gehoorgang verstikken en ontstekingen veroorzaken. Oor mijt is ook regelmatig te vinden in rijkelijk behaarde gehoorgangen. Wanneer nodig wordt de gehoorgang en oorschelp met een oor reiniger behandeld. Bij het vermoeden van oorontsteking, verwijs ik u graag door naar de dierenarts voor deskundig advies.

Verwijderen van teken en vlooien

Bij een behandeling wordt uw dier grondig gecontroleerd. Wanneer er teken op uw dier zitten, worden deze met een tekentang verwijderd. Als er vlooien worden ontdekt wordt uw dier gewassen met speciale vlooienshampoo. Kosten van deze vlooienbehandeling worden aan u doorberekend.

Anaalklier behandeling

Bij een behandeling worden de anaalklieren op verzoek gecontroleerd. Deze klieren zitten vlak achter de anus bij uw hond. Wanneer deze overvol raken krijgt uw hond jeuk en gaat met zijn achterwerk over de grond scheuren. Als deze te vol zitten worden de klieren geleegd op een deskundige manier.

Wassen en föhnen

Om uw hond optimaal in model te zetter, wordt er ook gewassen . Voor het wassen worden professionele producten gebruikt. Deze producten houden de vacht in optimale conditie. Voor het föhnen wordt gebruik gemaakt van een professionele krachtige föhn voor een perfect resultaat.

*Behandelperiode

De behandelperiode kan nog al wat verschillen als gevolg van het Ras en o.a de verschillende vachtsoorten. Mocht u hier over vragen hebben neemt u dan gerust contact op.