Puppy gewenning

Puppy gewenning

U heeft of krijgt binnenkort een pup een nieuwe huisgenoot.

Om uw pup aan de Trimsalon te laten wennen is het verstandig om hem/haar eens langs te brengen voor een puppy gewenning uurtje voordat ze 20 weken zijn.

Zo leert de pup dat de Trimsalon helemaal niet zo eng is en is het geen grote verrassing als hij/zij wel heen moet als de pup volwassen is voor de trimbehandeling.

 

Wat gaan we doen met uw nieuwe vriendje.

De pup gaat meelopen met een hond die het allemaal gewend is en het allemaal gelaten over zich heen laat komen. Dat betekend samen in bad staan.

De pup staat wel in bad maar wordt niet gewassen en kijkt hoe de andere hond gewassen wordt en dat het allemaal niet zo eng is.

Natuurlijk worden de voetjes van de pup nat en zal hij zeker nat gesputterd worden door de andere hond. Daarna gaan we ze afdrogen op de trimtafel en wordt de andere hond droog geföhnd en proberen natuurlijk ook de voetjes van de pup te drogen. We gaan zachtjes met föhn over de pup en zullen dit opvoeren naar wat de pup prettig vind. Sommige vinden het heerlijk andere nog helemaal niks. Maar als u de pup vaker komt zal dit steeds gemakkelijker worden.

Als de pup droog is knippen we zijn nageltjes (puppy nagels zijn ontzettend scherp) en de oogjes even vrij. Scheren we de liesjes en voetzooltjes vrij indien nodig. Uiteraard wordt ze helemaal even door gekamd.

Gedurende de tijd we met de pup bezig zijn belonen we bij iedere stap met knuffels, koekjes en lieve woorden zodat de pup zich gesteund voelt. 

Na dit uur is de pup moe en is het verstandig om hem/haar bij thuiskomst lekker te laten slapen. 


Wilt u een afspraak maken voor een puppy gewenning uurtje neem dan contact op met de salon.